HOME LIFESTYLE SHARE PROPERTY HOTNEWS ARTIST HEADNEWS SATELLITE PROJECT CARS OIL COMMODITY REPORTS PHOTOGRAPHER QUOTE LOVESTORY RECIPES KITCHEN MIXSALE PHONE GUFFAW SPIRITUAL PHOENIX FLICKS

nuffnang

TRANSLATE

Friday, 13 February 2015

RUMAH KEDAI 2 TINGKAT DI SS2 PETALING JAYA UNTUK DIJUAL (MALAY VERSION)


 RUMAH KEDAI 2 TINGKAT, DI SS2, PETALING JAYA, SELANGOR

Butiran Kediaman
Kawasan: Terletak dalam Kawasan SS2
Negeri: Selangor
Luas Tapak: 178.368 Meter Persegi
Daerah: Petaling
Bandar/Mukim: Bandar Petaling Jaya
Kategori Tanah: Bangunan Kediaman
Status Tanah: Freehold Non-Bumi
Jenis Hartanah: Rumah Kedai 2 Tingkat - Saiz; 24' x 80', 4 Bilik di tingkat atas, 1 Tandas, 5 bilik di tingkat bawah, 1 stor, tandas, kaunter pelanggan dan ruang tamu.
Harga: RM 2,750,000.00 Juta
Geran: Sepanjang hayat
Cukai Tahunan: RM 56.00


PENGENALAN
SS2 adalah salah satu kawasan komersial yang terkemuka di Petaling Jaya. Ia juga dikenali sebagai daerah yang terbesar di Petaling Jaya. Petaling Jaya juga menjadi kawasan kejirananan bagi kawasan Damansara Jaya, Damansara Utama, SS17, SS23 dan Taman Laut.

SS2 merupakan sebuah kawasan pusat komersial yang menjadi tumpuan kerana mempunyai kemudahan dan keperluan yang lengkap seperti kedai, kedai tradisional, restoran, kafe, pelbagai rangkaian bank termasuk Maybank, Alliance Bank, Southern Bank, Affin Bank, Public Bank, RHB Bank dan EON Bank serta pusat gelanggang tenis, sekolah, balai bomba, balai polis, stesen minyak dan banyak lagi. Selain itu, terdapat juga sebuah pasar malam di SS2 setiap hari Isnin dan Khamis, di Jalan SS2/6 dan Jalan SS2/10. 
Klik Gambar Untuk Zoom Lebih Besar
 

 

Antara Kawasan Berdekatan Dengan Rumah Kedai

  
 
Klik Gambar Untuk Zoom Lebih Besar
   

 


LANGKAH-LANGKAH DAN PERATURAN BELI TANAH/RUMAH:

LANGKAH PERTAMA
Pembeli perlu menyediakan Penyata Kewangan Atau Bukti Kemampuan sebelum melawat kawasan rumah, penyata kewangan itu hendaklah diemailkan mengikut details seperti berikut:

Kepada:
HASSANAL HASHIM IBRAHIM
PV3, JALAN MELATI UTAMA 3,
TAMAN MELATI UTAMA,
55100 SETAPAK, KL.
Email: 1mytv4u@gmail.com

LANGKAH KEDUA
Setelah pihak kami menerima Penyata Kewangan dari pembeli/wakil pembeli, seterusnya menetapkan temu janji tarikh, masa dan tempat perjumpaan segera secara email, cal, sms atau melalui sosial media (Whatssap/Line/Wechat) dan sebagainya.

LANGKAH KETIGA
Perjumpaan, perbincangan dan aktiviti melawat kawasan rumah.

LANGKAH KEEMPAT
Sekiranya pembeli setuju untuk membeli rumah berkenaan, pembeli perlu menyediakan bayaran Deposit atau Wang Pendahuluan sebanyak 10% daripada harga rumah, bayaran deposit dibuat di pejabat pemegang amanah atau pejabat peguam pemilik rumah.

LANGKAH KELIMA
Dalam tempoh 10 atau 21 hari waktu berkerja, peguam akan menyediakan surat perjanjian jual beli (SPA) manakala sekiranya pembeli membeli hartanah menerusi pinjaman bank akan mengambil masa 7 hari bekerja untuk menentukan sama ada pembeli layak mendapat kemudahan pinjaman atau pun tidak, pembeli akan menandatangani perjanjian pinjaman dengan panel bank sekiranya permohonan pinjaman diluluskan. Kami akan menghubungi / menasihatkan pembeli supaya menandatangani perjanjian jual beli rumah dengan pemilik rumah di pejabat peguam. Semasa menandatangani perjanjian ini, pembeli hendaklah membayar baki tunggakkan iaitu sebanyak 90% lagi daripada harga hartanah.

Nota Penting: Sekiranya pembeli tidak memohon pinjaman bank, baki tunggakkan boleh dilangsaikan oleh pembeli dalam tempoh 3 bulan dari tarikh bayaran Deposit atau Wang Pendahuluan atau tarikh perjanjian jual beli tanah (SPA).

Bagi pembeli / pemaju yang serius, sila hubungi kami:
Call/SMS: +60145538989
Line : +60145538989
Skype: shhimec
Email: 1mytv4u@gmail.com
Blog: http://my1property4u.blogspot.com/


No comments:

Post a Comment