HOME LIFESTYLE SHARE PROPERTY HOTNEWS ARTIST HEADNEWS SATELLITE PROJECT CARS OIL COMMODITY REPORTS PHOTOGRAPHER QUOTE LOVESTORY RECIPES KITCHEN MIXSALE PHONE GUFFAW SPIRITUAL PHOENIX FLICKS

nuffnang

TRANSLATE

Saturday, 7 February 2015

TANAH LOT KOMERSIAL DI RANTAU PANJANG UNTUK DIJUAL/DIBANGUNANKAN (MALAY VERSION)


TANAH LOT KOMERSIAL DI RANTAU PANJANG UNTUK DIJUAL / DIBANGUNANKAN


Butiran Tanah:
No. Hakmilik: 12431
No. Lot: LOT 85
Negeri: KELANTAN
Luas Lot Bahagian: 100' x 22'
Daerah: JAJAHAN PASIR MAS
Bandar/Mukim: BANDAR KECHIL RANTAU PANJANG
Tempat: KAWASAN PERNIAGAAN UTAMA ZON BEBAS CUKAI
Kategori: PEGANGAN BEBAS DAN BERPOTENSI UNTUK TRANSFORMASI UNTUK PEMBANGUNAN
Status Tanah: RIZAB MELAYU
Harga: RM 650,000.00 RIBU Pengenalan:
Rantau Panjang merupakan sebuah pekan yang bersempadan antara Malaysia dan Thailand yang terletak di utara negeri Kelantan dalam kawasan barat jajahan Pasir Mas. Ia berada 39 kilometer di barat daya bandar Kota Bharu dan terletak berhampiran dengan Sungai Golok, Thailand.

Rantau Panjang dikenali ramai sebagai kawasan zon bebas cukai. Ia terkenal dengan pelbagai barangan jualan dan cenderahati. Faktor ini menjadikan Rantau Panjang sebagai satu kawasan yang amat popular di kalangan pelancong luar dan tempatan yang sentiasa membanjiri kawasan Rantau Panjang bagi tujuan melancong dan juga membeli belah.


Tanah Lot Komersial di Rantau Panjang:
Melihatkan pembangunan pesat daerah Rantau Panjang yang amat menggalakkan dari segi pelancongan, satu lot tanah telah dikenal pasti berpotensi untuk dibangunkan secara komersial.

Kedudukannya yang amat strategik di kawasan perniagaan menampakkan potensi tinggi tanah ini untuk dimajukan dan mempunyai nilai komersial bagi tujuan pelaburan jangka panjang. 


Kelebihan Tanah Lot ini:
Lokasi Perniagaan yang Strategik
Tanah ini berada di dalam kawasan perniagaan utama dalam Zon Bebas Cukai, Rantau Panjang, Kelantan.
Potensi yang tinggi untuk pembinaan kedai, hotel, kondominium, apartment,  rumah kedai & bank

Zon Bebas Cukai & Sempadan Laluan ke Thailand
Kedudukan tanah yang berada di dalam kawasan Zon Bebas Cukai Rantau Panjang dan juga sempadan laluan ke Thailand, menjadikannya amat strategik untuk dibangunkan secara komersial ataupun sebagai hartanah milikan persendirian.

Lokasi Persekitaran Membangun
Pembangunan persekitaran yang berada dalam lingkungan 10 kilometer kini sedang pesat membangun dengan pembinaan pejabat kerajaan, kemudahan awam, taman-taman perumahan serta stesen minyak.

Potensi Peningkatan Nilai Tanah
Pelan pembangunan yang semakin rancak menunjukkan potensi nilai harga yang dijangka akan melambung tinggi dalam tempoh 1-2 tahun akan datang.

LANGKAH-LANGKAH DAN PERATURAN BELI TANAH/RUMAH:

LANGKAH PERTAMA
Pembeli perlu menyediakan Penyata Kewangan Atau Bukti Kemampuan sebelum melawat kawasan tanah, penyata kewangan itu hendaklah diemailkan mengikut details seperti berikut:

Kepada:
HASSANAL HASHIM IBRAHIM
PV3, JALAN MELATI UTAMA 3,
TAMAN MELATI UTAMA,
55100 SETAPAK, KL.
Email: 1mytv4u@gmail.com

LANGKAH KEDUA
Setelah pihak kami menerima Penyata Kewangan dari pembeli/wakil pembeli, seterusnya menetapkan temu janji tarikh, masa dan tempat perjumpaan segera secara email, cal, sms atau melalui sosial media (Whatssap/Line/Wechat) dan sebagainya.

LANGKAH KETIGA
Perjumpaan, perbincangan dan aktiviti melawat kawasan tanah.

LANGKAH KEEMPAT
Sekiranya pembeli setuju untuk membeli hartanah berkenaan, pembeli perlu menyediakan bayaran Deposit atau Wang Pendahuluan sebanyak 10% daripada harga tanah, bayaran deposit dibuat di pejabat pemegang amanah atau pejabat peguam pemilik tanah.

LANGKAH KELIMA
Dalam tempoh 10 atau 21 hari waktu berkerja, peguam akan menyediakan surat perjanjian jual beli (SPA) manakala sekiranya pembeli membeli hartanah menerusi pinjaman bank akan mengambil masa 7 hari bekerja untuk menentukan sama ada pembeli layak mendapat kemudahan pinjaman atau pun tidak, pembeli akan menandatangani perjanjian pinjaman dengan panel bank sekiranya permohonan pinjaman diluluskan. Kami akan menghubungi / menasihatkan pembeli supaya menandatangani perjanjian jual beli tanah dengan pemilik tanah di pejabat peguam. Semasa menandatangani perjanjian ini, pembeli hendaklah membayar baki tunggakkan iaitu sebanyak 90% lagi daripada harga tanah.

Nota Penting: Sekiranya pembeli tidak memohon pinjaman bank, baki tunggakkan boleh dilangsaikan oleh pembeli dalam tempoh 3 bulan dari tarikh bayaran Deposit atau Wang Pendahuluan atau tarikh perjanjian jual beli tanah (SPA).

Bagi pembeli / pemaju yang serius, sila hubungi kami:
Call/SMS: +60145538989
Line : +60145538989
Skype: shhimec
Email: 1mytv4u@gmail.com
Blog: http://my1property4u.blogspot.com/


1 comment:

  1. Ijinkan Saya Berbagi peluang usaha kecil.
    Silahkan Mampir ya...

    ReplyDelete