HOME LIFESTYLE SHARE PROPERTY HOTNEWS ARTIST HEADNEWS SATELLITE PROJECT CARS OIL COMMODITY REPORTS PHOTOGRAPHER QUOTE LOVESTORY RECIPES KITCHEN MIXSALE PHONE GUFFAW SPIRITUAL PHOENIX FLICKS

nuffnang

TRANSLATE

Thursday, 12 February 2015

TANAH SELUAS 3.92 EKAR DI BACHOK KELANTAN UNTUK DIJUAL (MALAY VERSION)


TANAH SELUAS 3.92 EKAR DI BACHOK KELANTAN UNTUK DIJUAL


Hanya sekitar 1 kilometer daripada pintu utama Universiti Malaysia Kelantan (Kampus Bachok) dan kawasan ini akan menjadi pusat ilmiah di Bachok.

Terdapat juga Kolej Vokasional Bachok, IKBN Bachok dan Pejabat Pelajaran Daerah (PPD),Bachok. Selain itu, terdapat sebuah sekolah berasrama penuh dan kawasan ini juga merupakan laluan untuk ke Tok Bali dan Hotel Tok Aman Bali.


Di kawasan sekitar telah terbinanya rumah-rumah kedai, kediaman perumahan serta banglo-banglo peribadi. Dari kawasan ini, jarak perjalanan hanya sekitar 5-7 km ke Pantai Irama, Balai Bomba, Balai Polis, Telekom, Bank (Maybank, Bank Islam, dan Tabung Haji yang tertumpu di Pantai Irama)

Pekan Jelawat yang terletak hanya sejauh 3 km merupakan kawasan pekan terdekat yang pelbagai kemudahan di kawasan berkenaan.
Butiran Tanah
Luas: 3.925 Ekar (
3 Ekar & 925 Depa)
Daftar Mukim: Rusa
No. GM: 1036
Negeri: Kelantan
Jenis Penggunaan Tanah: Pertanian
No. Lot: 1615
Cukai Tahunan : RM 8.00
Pegangan : Bebas

Syarat-syarat Nyata: Padi
Status Tanah: Pertanian
Harga Dijual: RM1,700,000.00 JUTA

LANGKAH-LANGKAH DAN PERATURAN BELI TANAH/RUMAH:

LANGKAH PERTAMA
Pembeli perlu menyediakan Penyata Kewangan Atau Bukti Kemampuan sebelum melawat kawasan tanah, penyata kewangan itu hendaklah diemailkan mengikut details seperti berikut:

Kepada:
HASSANAL HASHIM IBRAHIM
PV3, JALAN MELATI UTAMA 3,
TAMAN MELATI UTAMA,
55100 SETAPAK, KL.
Email: 1mytv4u@gmail.com

LANGKAH KEDUA
Setelah pihak kami menerima Penyata Kewangan dari pembeli/wakil pembeli, seterusnya menetapkan temu janji tarikh, masa dan tempat perjumpaan segera secara email, cal, sms atau melalui sosial media (Whatssap/Line/Wechat) dan sebagainya.

LANGKAH KETIGA
Perjumpaan, perbincangan dan aktiviti melawat kawasan tanah.

LANGKAH KEEMPAT
Sekiranya pembeli setuju untuk membeli hartanah berkenaan, pembeli perlu menyediakan bayaran Deposit atau Wang Pendahuluan sebanyak 10% daripada harga tanah, bayaran deposit dibuat di pejabat pemegang amanah atau pejabat peguam pemilik tanah.

LANGKAH KELIMA
Dalam tempoh 10 atau 21 hari waktu berkerja, peguam akan menyediakan surat perjanjian jual beli (SPA) manakala sekiranya pembeli membeli hartanah menerusi pinjaman bank akan mengambil masa 7 hari bekerja untuk menentukan sama ada pembeli layak mendapat kemudahan pinjaman atau pun tidak, pembeli akan menandatangani perjanjian pinjaman dengan panel bank sekiranya permohonan pinjaman diluluskan. Kami akan menghubungi / menasihatkan pembeli supaya menandatangani perjanjian jual beli tanah dengan pemilik tanah di pejabat peguam. Semasa menandatangani perjanjian ini, pembeli hendaklah membayar baki tunggakkan iaitu sebanyak 90% lagi daripada harga tanah.

Nota Penting: Sekiranya pembeli tidak memohon pinjaman bank, baki tunggakkan boleh dilangsaikan oleh pembeli dalam tempoh 3 bulan dari tarikh bayaran Deposit atau Wang Pendahuluan atau tarikh perjanjian jual beli tanah (SPA).

Bagi pembeli / pemaju yang serius, sila hubungi kami:
Call/SMS: +60145538989
Line : +60145538989
Skype: shhimec
Email: 1mytv4u@gmail.com
Blog: http://my1property4u.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment