HOME LIFESTYLE SHARE PROPERTY HOTNEWS ARTIST HEADNEWS SATELLITE PROJECT CARS OIL COMMODITY REPORTS PHOTOGRAPHER QUOTE LOVESTORY RECIPES KITCHEN MIXSALE PHONE GUFFAW SPIRITUAL PHOENIX FLICKS

nuffnang

TRANSLATE

Tuesday, 10 February 2015

TANAH TEPI JALAN DI RANTAU PANJANG KELANTAN UNTUK DIJUAL


TANAH TEPI JALAN DI RANTAU PANJANG, KELANTAN UNTUK DIJUAL


Butiran Tanah
Negeri: KELANTAN
Jenis Hakmilik: GERAN MUKIM 
Daerah: JAJAHAN PASIR MAS 
Bandar/Mukim: MUKIM RANTAU PANJANG 
Tempat: KAWASAN TEPI JALAN UTAMA, BERDEKATAN LAMPU MERAH, DI RANTAU PANJANG
Kategori: BERPOTENSI UNTUK TRANSFORMASI UNTUK PEMBANGUNAN, KEDAI, HOTEL
Harga: RM2.7 Juta 

PENGENALAN
Kawasan tanah ini terletak berhampiran kawasan Zon Bebas Cukai Rantau Panjang dan bersempadan dengan Kompleks Kastam untuk ke Thailand melalui Rantau Panjang. 

Rantau Panjang dan Bandar Pasir Mas adalah 2 Bandar yang berdekatan iaitu dengan jarak perjalanan sekitar 15 km ke pasir Mas. 

Sejajar dengan kepesatan pembangunan di Rantau Panjang serta Pengkalan Kubor akan lebih memberi nilai komersial hartanah yang tinggi dalam tempoh 2-3 tahun mendatang.

Kawasan ini sering menjadi tumpuan para pelancong seluruh Malaysia untuk membeli pelbagai keperluan barangan dengan harga yang amat perpatutan. 

Selain itu, terdapat sebuah masjid yang menjadi kebanggaan penduduk setempat iaitu Masjid Beijing Rantau Panjang. Hotel-hotel budget juga telah banyak didirikan dalam kawasan lingkungan sekitar 5 km dari Rantau Panjang.

Kawasan ini amat berpotensi menjadi mercu tanda Bandar dalam negeri Kelantan dengan menjadikan pelbagai produk negeri dikenali dalam pelancongan.


LANGKAH-LANGKAH DAN PERATURAN BELI TANAH/RUMAH:

LANGKAH PERTAMA
Pembeli perlu menyediakan Penyata Kewangan Atau Bukti Kemampuan sebelum melawat kawasan tanah, penyata kewangan itu hendaklah diemailkan mengikut details seperti berikut:

Kepada:
HASSANAL HASHIM IBRAHIM
PV3, JALAN MELATI UTAMA 3,
TAMAN MELATI UTAMA,
55100 SETAPAK, KL.
Email: 1mytv4u@gmail.com

LANGKAH KEDUA
Setelah pihak kami menerima Penyata Kewangan dari pembeli/wakil pembeli, seterusnya menetapkan temu janji tarikh, masa dan tempat perjumpaan segera secara email, cal, sms atau melalui sosial media (Whatssap/Line/Wechat) dan sebagainya.

LANGKAH KETIGA
Perjumpaan, perbincangan dan aktiviti melawat kawasan tanah.

LANGKAH KEEMPAT
Sekiranya pembeli setuju untuk membeli hartanah berkenaan, pembeli perlu menyediakan bayaran Deposit atau Wang Pendahuluan sebanyak 10% daripada harga tanah, bayaran deposit dibuat di pejabat pemegang amanah atau pejabat peguam pemilik tanah.

LANGKAH KELIMA
Dalam tempoh 10 atau 21 hari waktu berkerja, peguam akan menyediakan surat perjanjian jual beli (SPA) manakala sekiranya pembeli membeli hartanah menerusi pinjaman bank akan mengambil masa 7 hari bekerja untuk menentukan sama ada pembeli layak mendapat kemudahan pinjaman atau pun tidak, pembeli akan menandatangani perjanjian pinjaman dengan panel bank sekiranya permohonan pinjaman diluluskan. Kami akan menghubungi / menasihatkan pembeli supaya menandatangani perjanjian jual beli tanah dengan pemilik tanah di pejabat peguam. Semasa menandatangani perjanjian ini, pembeli hendaklah membayar baki tunggakkan iaitu sebanyak 90% lagi daripada harga tanah.

Nota Penting: Sekiranya pembeli tidak memohon pinjaman bank, baki tunggakkan boleh dilangsaikan oleh pembeli dalam tempoh 3 bulan dari tarikh bayaran Deposit atau Wang Pendahuluan atau tarikh perjanjian jual beli tanah (SPA).

Bagi pembeli / pemaju yang serius, sila hubungi kami:
Call/SMS: +60145538989
Line : +60145538989
Skype: shhimec
Email: 1mytv4u@gmail.com
Blog: http://my1property4u.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment