HOME LIFESTYLE SHARE PROPERTY HOTNEWS ARTIST HEADNEWS SATELLITE PROJECT CARS OIL COMMODITY REPORTS PHOTOGRAPHER QUOTE LOVESTORY RECIPES KITCHEN MIXSALE PHONE GUFFAW SPIRITUAL PHOENIX FLICKS

nuffnang

TRANSLATE

Monday, 22 June 2015

TANAH UNTUK PEMBANGUNAN SELUAS 10 EKAR, DI UIA, SG. PUSU, GOMBAK UNTUK DIJUAL

Tanah Untuk Pembangunan Seluas 10 Ekar, di UIA, Sg. Pusu, Mukim Setapak, Gombak, Selangor Untuk Dijual
Maklumat Tanah:
Status Tanah Pertanian, Zooning Tiada Halangan Untuk Pembangunan, FreeHold, Rizab Melayu, pernah memohon untuk buat rumah teres dan telah pun diluluskan oleh majlis sejak tahun 1998, tetapi cadangan itu tidak dapat diteruskan kerana faktor kekurangan modal.

Kedudukan Tanah:
Jarak lebih kurang 1KM Ke Pintu Utama UIA, 300 Meter Ke Jalan Utama Sg. Pusu, Berdekatan dengan Jalan Dan Lebuhraya Utama Gombak dan jalanraya serta lebuhraya yang lain.

Kelebihan Kawasan:
Sesuai untuk Pembangunan Kolej, Universiti, Sekolah, Pembangunan Kediaman, Perumahan, Pembangunan Komersial dan Sebagainya.

Potensi Harga Tanah:
Harga Tanah dijangka akan meningkat kerana kedudukan tanah terletak disekitar kawasan berdekatan kemudahan awam, sekiranya ada perancangan pembangunan sudah tentu kawasan ini amat sesuai dan berpontensi menjadi kawasan top di sekitar UIA, Sg. Pusu dan Gombak.

Harga Tanah:
RM8,500,000.00 Juta Untuk 10 Ekar

Koleksi Gambar, Pelan Kawasan Tanah:

Pengurusan:
Sebelum pembeli atau pemaju berminat untuk nak beli Tanah berkenaan, adalah mustahak perlu difahami, status tanah pada ketika ini masih dalam status Pertanian. 


Tapi walau bagaimanapun, sekiranya pembeli/pemaju mempunyai pengalaman yang luas, mempunyai kemampuan dari segi kewangan, mampu mengendalikan pengurusan pertukaran status dengan jabatan/majlis dan jabatan-jabatan berkaitan, maka bagi pendapat kami, tanah lot 3565, 3566, 4827,4828, dan 4829 merupakan pilihan tepat untuk pelaburan dan pembangunan. 


LANGKAH-LANGKAH DAN PERATURAN BELI TANAH

LANGKAH PERTAMA
Pembeli perlu menyediakan Penyata Kewangan Atau Bukti Kemampuan sebelum melawat kawasan tanah. Perkara ini penting dan diperlukan, tujuannya mengelakkan dari membazir masa, tenaga dan kos lawatan. Penyata kewangan itu hendaklah diemailkan atau hantar menggunakan sosial media Whatssap/Line mengikut details seperti berikut:

Kepada:
PHOENIX CALIBRE GROUP SDN BHD

ATTN: HASSANAL HASHIM IBRAHIM
Email: 1mytv4u@gmail.com
Whatssap: 0145538989

LANGKAH KEDUA
Sebaik sahaja kami menerima salinan Penyata Kewangan dari pembeli/wakil pembeli, seterusnya menetapkan temu janji tarikh, masa dan tempat perjumpaan segera secara email, cal, sms atau melalui sosial media (Whatssap/Line/Wechat) dan sebagainya

LANGKAH KETIGA
Perjumpaan, perbincangan dan aktiviti melawat kawasan tanah.

LANGKAH KEEMPAT
Sekiranya pembeli setuju untuk membeli hartanah berkenaan, pembeli perlu menyediakan bayaran Deposit atau Wang Pendahuluan sebanyak 10% daripada harga tanah, bayaran deposit dibuat di pejabat pemegang amanah atau pejabat peguam pemilik tanah.

LANGKAH KELIMA
Dalam tempoh 10 atau 21 hari waktu berkerja, peguam akan menyediakan surat perjanjian jual beli (SPA) manakala sekiranya pembeli membeli hartanah menerusi pinjaman bank akan mengambil masa 7 hari bekerja untuk menentukan sama ada pembeli layak mendapat kemudahan pinjaman atau pun tidak, pembeli akan menandatangani perjanjian pinjaman dengan panel bank sekiranya permohonan pinjaman diluluskan. Kami akan menghubungi / menasihatkan pembeli supaya menandatangani perjanjian jual beli tanah dengan pemilik tanah di pejabat peguam. Semasa menandatangani perjanjian ini, pembeli hendaklah membayar baki tunggakkan iaitu sebanyak 90% lagi daripada harga tanah.

Nota Penting: Sekiranya pembeli tidak memohon pinjaman bank, baki tunggakkan boleh dilangsaikan oleh pembeli dalam tempoh 3 bulan dari tarikh bayaran Deposit atau Wang Pendahuluan atau tarikh perjanjian jual beli tanah (SPA).

Bagi pembeli / pemaju yang serius, sila hubungi kami:
Call/SMS: +60145538989
Whatsapp/Line : +60145538989
Skype: shhimec
Email: 1mytv4u@gmail.com 
Blog: http://my1property4u.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment