HOME LIFESTYLE SHARE PROPERTY HOTNEWS ARTIST HEADNEWS SATELLITE PROJECT CARS OIL COMMODITY REPORTS PHOTOGRAPHER QUOTE LOVESTORY RECIPES KITCHEN MIXSALE PHONE GUFFAW SPIRITUAL PHOENIX FLICKS

nuffnang

TRANSLATE

Saturday, 19 December 2015

TANAH FREEHOLD HAK MILIK BEBAS, SELUAS 115 EKAR, BERHAMPIRAN DI TEPI JALAN, SESUAI UNTUK PEMBANGUNAN UNTUK DIJUAL


TANAH UNTUK PEMBANGUNAN SELUAS 115 EKAR DI MUKIM DENGKIL DAERAH SEPANG UNTUK DIJUAL
Maklumat Tanah:
Status Tanah Freehold, Mukim Dengkil, Daerah Sepang, Negeri Selangor, Zooning Tiada Halangan Untuk Pembangunan.Lokasi berdekatan dengan Bukit Unggul Golf and Country Club.300 meter ke Lembaga Pelesenan Tenaga Atom.Bersebelahan projek pembangunan Bandar Southville yang akan dibuat susur keluar baharu daripada Lebuhraya Utara Selatan(PLUS).Lebih kurang 14 km ke Presint 15 Putrajaya. 

Luas Tanah:
115 Ekar sesuai untuk pembangunan bercampur untuk bandar baharu sesuai dengan pembangunan bandar Southville di sebelah tanah ini.

Potensi Harga Tanah: 
Harga Tanah dijangka akan meningkat kerana kedudukan tanah terletak disekitar kawasan berdekatan perancangan pembangunan.Berpotensi menjadi kawasan bandar baharu sekiranya dimajukan.

Harga Tanah:
RM35.00 Per kaki Persegi

PROSEDUR DAN LANGKAH-LANGKAH PENGURUSAN:

LANGKAH PERTAMA
Pembeli perlu menyediakan Penyata Kewangan Atau Bukti Kemampuan sebelum melawat kawasan tanah, penyata kewangan itu hendaklah diemailkan atau pos atau bawa semasa TTM (perjumpaan) dengan pihak kami, penyata boleh dihantar mengikut details seperti berikut:

Kepada:
SHIN BERSATU HOLDINGS SDN. BHD.
ATTN: ENCIK HASSANAL HASHIM IBRAHIM
66-2, Jalan Tasik Utama 7, The Trillium, Lake Fields, 
57100 Sg. Besi, Kuala Lumpur.
Email: shinbersatu@gmail.com

LANGKAH KEDUA
Setelah menerima Penyata Kewangan dari pembeli/wakil pembeli, seterusnya menetapkan temu janji tarikh, masa dan tempat perjumpaan segera secara email, cal, sms atau melalui sosial media (Whatssap / Line / Wechat) dan sebagainya.

LANGKAH KETIGA
Perjumpaan, perbincangan dan aktiviti melawat kawasan tanah.

LANGKAH KEEMPAT
Sekiranya pembeli setuju untuk membeli hartanah berkenaan, pembeli perlu menyediakan bayaran Tempahan atau Booking sebanyak 3% daripada harga tanah, bayaran dibuat di pejabat pemegang amanah atau pejabat peguam pemilik tanah.

LANGKAH KELIMA
Dalam tempoh 2 minggu atau 14 hari, peguam menyediakan surat Perjanjian Jual Beli atau SPA atau SNP. Pihak pembeli dan Pemilik tanah akan hadir untuk tandatangan SPA. Bayaran sebanyak 7% perlu disediakan oleh pembeli sebaik selesai menandatangani SPA. Pada waktu yang sama, sekiranya pembeli perlukan pinjaman menerusi bank atau instituti kewangan, maka pembeli hendaklah sedia membawa beberapa salinan dokumen untuk urusan loan. Di samping itu pembeli juga perlu ada alternetif lain untuk menyelesaikan bayaran 90% lagi bagi mengelakkan perjanjian SPA terbatal. Tempoh masa untuk menyelesaikan bayaran 90% lagi dalam tempoh masa 3 bulan dari tarikh menandatangani SPA. Sekiranya pembeli gagal menyelesaikan 90% lagi dalam tempoh yang diberikan. Pihak pembeli boleh membuat tangguhan dalam tempoh sebulan atau buat rundingan dengan pihak peguam dan pemilik tanah bagi megelakkan perjanjian SPA terbatal.

Nota Penting: Sekiranya pembeli tidak memohon pinjaman bank, baki tunggakkan boleh dilangsaikan oleh pembeli dalam tempoh 1 hingga 3 bulan dari tarikh bayaran Deposit atau Wang Pendahuluan atau tarikh perjanjian jual beli tanah (SPA).

Peringkat Pembayaran
1) Bayaran Tempahan (Booking Fee) 3%
2) Bayaran Deposit 7% daripada harga tanah semasa SPA /SNP
3) Bayaran Akhir 90% daripada harga tanah diberi tempoh 3 Bulan


Bagi yang ada pertanyaan dan masih perlukan lebih penjelasan sebelum ke pejabat pemaju, anda boleh hubungi kami.

Bagi pembeli yang serius, sila hubungi kami
SHIN BERSATU HOLDINGS SDN. BHD.
Call/SMS/Whatsapp:
+60145538989 (Hasnal)
+601138073616 (Nazri)
+60135192233 (Farah)
+60183520106 (Rina)
Skype: shhimec

No comments:

Post a Comment